Комисията за защита на конкуренцията отмени решението  на Община Пловдив

...
Комисията за защита на конкуренцията отмени решението  на Община Пловдив
Коментари Харесай

КЗК отмени избора на фирма за топлия обяд от 14 лв. за Столипиново

Комисията за защита на конкуренцията анулира решението  на Община Пловдив за избора на компания за новия обществен център в квартал Столипиново. Причината е, че комисията не е спазила процедурите в Закона за публичните поръчки, когато има непълноти или грешки  в документите на оферта, подадена от участник.
Прочетете още
Както TrafficNews писа във втората социална поръчка преди всичко бе класирана пловдивската компания „ Експрес – Д ”, която държи учебни столове. Тя е подала оферта от 14,40 лв. на порция с Данък добавена стойност. На второ място е сливенската ”Кей Ен Ви ” с предложение от 14,88 лв.. 

Припомняме, че първата поръчка бе пусната с непосредствено договаряне към три компании, свързани с партията на зам.-кмета Георги  Титюков. Поръчката за доставка на 15 000 порции топъл обяд по европейски план. Компаниите предложиха сходни цени, а за победител бе определена компанията на Свилена Русева – „ Таксидо Ентъртеймънт "  с 19,50 с Данък добавена стойност на порция. След разкритията на медията ни,  фирмата се отхвърли от поръчката за близо 300 000  лева с Данък добавена стойност, а ръководителят на плана и възложител  Недка Василева – Петрова я приключи.

Втората поръчка бе на конкурсен принцип, като се явиха 6 компании, като  цената бе понижена, както и продължителността на плана. Поръчката бе за 210 хиляди лв., а продължителността за 10 месеца.  

Една от тях – „ Парти фууд ” АД бе отстранена, а тя нападна акта на комисията в Комисия за защита на конкуренцията. Офертата на компанията в била в размер на 12,87 стотинки с Данък добавена стойност, което я прави по-ниска от тази на спечелилия в процедурата.

От Комисия за защита на конкуренцията са отменили решение на комисията поради отстраняването на компанията.  Комисията към Община Пловдив е взела решение, че компанията не може да продължи присъединяване си, защото съгласно устава на сдружението за покупко-продажби над 50 000 лв. се съставлява от двамата притежатели – Веселин Чолаков и „ Булсар – Груп ” с представител Събимир Стоянов.

В случая офертата на „ Парти  фууд ” АД е  била подадена единствено от Чолаков и комисията е отстранила компанията. Комисия за защита на конкуренцията обаче анулира това решение, тъй  като съгласно Закон за обществените поръчки при установяването на такива нарушавания, би трябвало да се даде период на компанията да в профил грешките или пропуските си.  Такъв обаче не е даден и компанията е била непосредствено отстранена. Поради и това Комисия за защита на конкуренцията постановяват, че би трябвало още веднъж да се прегледат предложенията на компаниите, както и да се даде период за отстраняването на нередностите.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР